top

Thema: inspiratie

Kinderrechten als inspiratiebron

Het VN Verdrag Inzake de Rechten van het Kind (IRVK) is een inspirerend kader voor het werken met kinderen. Hoe zit het Verdrag in elkaar? Hoe werkt het? In een inspirerende interactieve inleiding krijgt u informatie over de juridische, pedagogische en beleidsmatige betekenis van het IRVK aan de orde. Daarna is ruimte voor discussie t.b.v. praktische toepassingen voor jouw werk en je organisatie.

Lees verder

Supertrots

Grafische creatieve activiteiten voor groepen kinderen op of na school. Rond een bepaald thema maken zij hun eigen kunstwerken (als pakket in- of exclusief workshops). Deze kunstwerken worden verwerkt in een grafisch product, bijvoorbeeld een ansichtkaart of een kalender. Dit gaat ECHT gedrukt worden.

Lees verder

Vreemde Verten

Vreemde Verten is een workshop van drie bijeenkomsten rondom een vakantie waarin op een creatieve manier vakantiedagboeken worden gemaakt. Voor de vakantie vindt de eerste bijeenkomst plaats en krijg je materialen en een map mee om herinneringen te verzamelen. Na de vakantie worden in twee bijeenkomsten je verzamelingen verwerkt tot een bijzonder Vreemde Verten boek. Vreemde Verten is ook mogelijk in groepsverband. Voor basisschool de Polsstok in Amsterdam Z.O. heeft Vreemde Verten rondom een schoolkamp ingezet en met elkaar is een museum gemaakt om de herinneringen en verzamelingen vast te leggen.

Lees verder

Steengoed

Steengoed is een workshop waarbij we aan de hand van het kernkwadrant van D. Offman onze kernkwaliteiten ontdekken. Om deze kernkwaliteit te verankeren maken we een steen met je kernkwaliteit. Hierbij worden verschillende werkvormen en technieken ingezet.

Lees verder

Powered by WordPress. Designed by WooThemes

Kinderwerkwinkel